Stelvio pass

fredag 7. juni 2013

I sidespeilet - Wurzburg til Nördlingen

Som vanlig har det vært bekymring fordi sidespeilet ikke var på lufta i går, men bedre sent enn aldri.
Dagen i går var fantastisk, med nydelig vær og romantiske steder underveis, det skulle jo bare mangle når man sykler Die Romantische Strasse. Med 150 kilometer tilbakelagt og 10 timer under veis er det begrensede muligheter for sightseeing. Vi tok en pause i en by som heter Rothenburg O.D.T, det var en perle, fineste stedet vi har besøkt så langt, og vi har tross alt vært innom mange flotte steder. Et sted for de som er på frierføtter.
Jeg har tidligere beskrevet fasinasjonen over å oppleve landskap, byer, kultur, flora, fauna og lukter fra sykkelsetet. Denne fasinasjonen blir bare sterkere.  Dersom noen ønsker en ekstraordinær opplevelse er Die Romantische Strasse et godt alternativ, men legg inn kortere etapper enn det vi legger opp til, for å se mer av hva dette området har å by på.
Vi endte opp i Nördlingen i går kveld. Her var det også festival, føler at festivalene har fulgt oss gjennom hele Tyskland. Det ble øltelt, møte med Gerda (se bilde), longdrinks, fyrverkeri, lederhosen og dans. Så sidespeilet kom på et sidespor i går kveld, noe som var merkbart i dag tidlig.
Ellers blir musikk brukt som avkobling på sykkelsetet. Vi har fått en ny favoritt, det er refrenget på Vestlandsfandens melodi "For livets glade gutter". For de som ikke kjenner teksten går den slik: For livets glade gutter går solen aldri ned, de tar pause 5 minutter før de vandrer videre, de åpner sine flasker og de fyller sine krus, for livets glade gutter har et liv i sus og dus. Dette beskriver godt hvordan det er å være på sykkeltur.
I morgen skal vi til Landsberg am Lech. Stedet ligger sydvest for Munchen, så nå nærmer vi oss Østerrike. Vi møter også tre nye karer som skal være med på turen gjennom Alpene.
God helg til alle!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar