Stelvio pass

mandag 3. juni 2013

I sidespeilet - Hildesheim til Hannoversch Munden

Dette har vært en fantastisk dag på sykkelsetet. Vi startet fra Hildesheim klokka 9, og før en time var gått hadde vi punktering. Garmin GPS`en leder oss i ny og ne ut på grusveier, og det er selvsagt ikke å anbefale med racerdekk.
Vi har nå kommet så langt syd i Tyskland at landskapet åpenbarerer seg fra en annen side. Nå er det ikke lengre bare flate jorder, men skogkledde åser, som gjør at man ser mye mer av landkapet omkring.
Dette medfører selvsagt også flere bakker, tidvis ganske bratte og lange.
Gjengen er godt trent, men responderer selvsagt ulikt på motbakker. Bagasjene våre veier stort sett det samme, så her stiller vi i utgangspunktet likt.
Vi har innført et ordtak etter modell fra Lars Sponheim sitt uttrykk "Hver mann sin høne". Vårt uttrykk er "Hver mann sin motbakke". Dette betyr at den enkelte kjører i eget tempo opp bakkene, med samling på toppen.
Undertegnede er egentlig i lykkerus i dag tross 131 kilometer på setet og 10 timer på veien. Dette fordi vi har kjørt gjennom fantastisk vakkert landskap, trivelige små byer, hatt fint vær og kost oss med pizza underveis.
Stedet vi er på nå heter Hannoversch Munden. Dette er et flott sted med mange fasinerende byggninger og arkitektur. Det går en flomstor elv gjennom byen, derrfor ligger det sandsekker over alt.  Vannet har gjort at en del områder står under vann.
I morgen skal vi sykle til Fulda, estimert til 112 kilometer på GPS`en. Erfaringen viser at det alltid blir lengre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar