Stelvio pass

mandag 10. juni 2013

I sidespeilet - Ehrwald til Graun

For en dag! Vi våknet i Ehrwald klokka 07.15, det regnet og tåken hang langt nedover ørene på oss. Moral er viktig når det allerede fra morningen er klart at det blir langt, bratt, vått og kaldt. Det ble en 10 timer lang moralprøve i regnvær. I dag har vi elsket motbakker, fordi man holder varmen, og hatet nedoverbakker fordi en blir våt og kald.
Moral er som sagt helt avgjørende på en dag som denne. Moralen har vært helt på topp, ingen syting og klaging. Det har vært fokus på de riktige tingene, det vil si galgenhumor, å få i seg varme supper og kaffe,  ispedd Apfelstrudel og andre godsaker. Six-packen er lengre unna en noen gang!
Det er også viktig å være riktig kledd. Særlig er hender og føtter et problem når det blir vått og kaldt. For egen del har jeg kjørt med oppvaskhansker fra REMA 1000 i dag, samt en dusjhette knabbet fra ett eller annet hotell (se bilde). Har holdt meg tørr på hender og hode i hele dag, det enkle er ofte det beste.
Road-captainen valgte feil sokker i dag, og slet en periode med tilløp til "skyttergravsbein". Tørre sokker gjorde susen.
Ellers hadde vi en fantastisk matpause på en SPAR-butikk i Pfunds. Dette kan med rette kalles en ultimo-SPAR. De hadde butikk, bakeri, postkontor, kafe og bar i en og samme butikk (se bilde).
Vi har beveget oss i den "gylne triangel" i dag. Vi startet i Ehrwald i Østerrike, var innom Sveits to timer for til slutt å ende opp i Graun im Vinschgau i Italia, 1500 meter over havet.
I morgen venter Stelviopasset(dersom været ikke blir helt umulig), der stigningen er ca 1700 meter, og passets høyde er 2700 meter. Når vi har kommet dit er vi slitne, da blir det godt å trille ned til Bormio og overnatte der.  

1 kommentar:

  1. Oppvaskhansker er også utstrakt bruk i seilmiljøer. Mye billigere og vel så effektive som mange fine andre som er mye dyrere. God tur i morgen.

    SvarSlett