Stelvio pass

lørdag 1. juni 2013

I sidespeilet - Lubeck til Bad Bevensen

Vi forlot "Mekka" i dag tidlig i strålende vær. "Mekka" fordi Lubeck produserer verdens beste marsipan, Niederegger. For en som er veldig glad i marsipan er det selvsagt tungt å reise fra stedet, men toget ruller jo videre (se bilde av forfatteren utenfor "Mekka"). Trøsten får være at jeg spiste meg gjennom alle typene marsipan fra Niederegger fredag kveld, altså lørdagskos på forskudd. Den beste er den med Vodka!
Dagens etappe har vært veldig fin, der lange strekker har gått på grusveier langs kanaler, som heter Elbe Seitekanaler. Vi hilste på en norsk båt fra Nesodden på en av kanalene. Den karen har hatt en lang tur på vannet dersom han har kjørt båten fra Norge og hit ned (se bilde).
Ellers har dagen vært preget av fint vær, to punkteringer på sykkeltralle og litt feilnavigering som førte oss inn i en urskog med masse mygg(se bilde).
Som de fleste andre har vi måtte svelge noen kameler gjennom livet. Livet på sykkelsetet gjør at man i ny og ne også svelger dyr, men da fluer. I dag har det vært mye av det. Vet ikke hva de heter, men de er store, knurrer og smaker anis.
Endestedet i dag heter Bad Bevensen. Dette er et meget hyggelig sted som har Kurbad som en hovedattraksjon.
Tilfeldighetene ville det slik at det er en lokal festival her i dag, Schuttsenfestival (skyttefestival). Det er ompamusikk, øltelt, radiobiler og en masse fulle tyskere som går rundt i noe som ser ut som gammel jegeroutfit. Selvsagt måtte vi be om et bilde sammen med årets skytterkonge i Bad Bevensen.
Det er lørdagskveld også i Niedersachsen. Skulle ikke toget rulle 130 kilometer til Hildesheim i morgen, er det meget sannsynlig at vi hadde blitt med på ompakalas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar