Stelvio pass

lørdag 15. juni 2013

I sidespeilet - Malcesine til Carpi

Vi startet fra Malcesine klokka 9, og hadde en fantastisk tur langs østsiden av Gardasjøen. Her er det perler av noen steder på rekke og rad. Det som er ganske spesielt for oss nordmenn er alle sypressene, som gjør terrenget både vakkert og litt trollsk.
Området rundt Gardasjøen er et eldorado for sykklende.  Vi har møtt mange i dag, blandt dem mange eldre udødelige mannlige italienere (de som kjører uten sykkelhjelm).
Vi har også syklet på hellig grunn i dag, i alle fall for de som er glad i rødvin fra Valpolicella. Området som denne vinen produseres i heter Veneto og strekker seg fra Gardasjøen til Venezia. Dette er det området i Italia som produserer mest vin.
Det har vært stor fart i gruppen i dag, rundt 25 km/t i snitt. Dette er fort tatt i betrakning at vi har syklet 133 kilometer. Hovedårsaken til den høye farten er at vi har syklet mye på Posletta i dag. Den er paddeflat, derfor kan man holde høyt tempo. Vi krysset også elven Po, som er italias lengste elv på 670 kilometer.
Det som har vært den største utførdringen i dag er varmen. Noe takler varme bra, jeg takler det dårlig. Med temeperatur opp mot 40 grader blir det varmt, selv om det var litt vind som svalet.
Det fasinerende er jo at vi for få dager siden hadde snø over Stelviopasset.
Bjørn Olav, Morten og Herve reiser hjem i morgen, takk for en hyggelig uke sammen med dere gjennom alpene. Ny deltaker fra i dag er Gjermund, som skal være med på sjarmøretappene gjennom Toscana og til Roma.
Vi er nå i Carpi, som Google alltid forveksler med Capri, så vær på vakt dersom dere skal til Carpi, det er fort gjort å havne på Capri.
Ha en fortsatt fin helg alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar