Stelvio pass

onsdag 19. juni 2013

I sidespeilet - Siena til Montefiascone

Vi har lagt om døgnrytmen litt nå som følge av varmen i Italia. Bakgrunnen er at det er svært varmt fra klokka 11 til 16. I dag satt vi derfor på syklene klokka 8, og rullet ut av Siena i behagelig tempo og temepratur.
Vi er jo fem menn i godt voksen alder, og da har det seg slik at man må gjøre ærend på natta eller tidlig morgen. Dette blir til de grader påtrengende fordi vi tyller i oss store mengder drikke av forskjellig valør i løpet av dagen og kvelden. Det er ofte stor aktivitet på morgenkvisten, noe som gjør at det er vanskelig å få sove igjen. Derfor like greit å stå opp å begynne arbeidsdagen på sykkelsetet.
For de som ikke har vært i Siena, er dette en meget vakker by som absolutt er verdt et besøk.  Innenfor bymurene er det trange gater og smug, men også store åpne piazzaer.
Vi har tråkket 133 kilometer i dag, og vært på farten i 9 timer. Heldigvis kom vi ganske langt før det ble ordentlig varmt. På en dag som denne tipper jeg at hver av oss drikker minimum 5 liter.  Problemet er at vannet på flaskene blir varmt ganske umiddelbart, og holder da badekartemperatur, som ikke er fristende i lengden. I Siena fryste vi is på drikkeflaskene våre og hadde dermed kald drikke utover dagen. Det drikkes mest vann, men det er helt avgjørende å få i seg litt sukkerholdig drikke som Cola, RedBull og annet.
Vi er også påpasselige med å få i oss salt, og spiser potetgull, salt pålegg og salte kjeks gjennom dagen. Mye å passe på når man er på langtur.
Nå er vi på et sted som heter Montefiascone, og bor på et hotell som ligger 10 meter fra Bolsanosjøen, hvor vi tok en dukkert i dag.
I morgen er siste  etappe, 100 kilometer til Roma. Vi skal defilere inn på Petersplassen. og ta bilder framfor Peterskirken i rent og pent tøy for vi sykler til våre respektive hoteller. Tre av gutta drar hjem til Norge i løpet av helgen, mens Arne og jeg blir i Roma noen dager.
På grunn av manglende internettilgang på hotellet, blir det ikke lagt ut rutebeskrivelse og bilder i dag,

1 kommentar: