Stelvio pass

onsdag 5. juni 2013

I sidespeilet - Fulda til Wurzburg

I dag startetr vi i sykkelshorts og t-skjorte fra morningen. Det var deilig, for tidligere har det vært rundt 10 grader ved oppstart, noe som har medført at vi har måttet ta på en del klær.
Vi får mer kontakt med flommen etter hvert som vi kommer sydover. I dag har vi syklet mye langs elven Main, som også er flomstor, og som har lagt store områder under vann. Mange av sykkelstiene går langs elvene. På grunn av den høye vannføringen er disse oversvømmet. Derfor har vi syklet mye på vanlige bilveier i dag, noe som gjør at vi kan holde høyere tempo og kommer raskere fram.
På ett av bildene som er lagt ut fra dagens etappe vises "dashbordet" på sykkelen til undertegnede. Dette er hva man bør være utrustet med for å sykle gjennom europa (se bilde, forklaring fra venstre mot høyre):

Den blå dingsen som er fasttapet til styret er en høytaler. Dette er et hemmelig våpen som jeg har tatt i bruk i motbakkene. Spiller musikk for å holde moralen oppe. En treffende låt som kom fra iPoden i dag var Katie Melua sin Nine Million Bicycles. Videre er den grå lille dingsen trippteller, speedometer m.m. Til høyre for den er Garmin sykkel-GPS som gir oss informasjon om kjørte etapper, samt gjør at vi finner fram. Denne har detaljkart for hele europa. Til høyre for denne ligger et solcellepanel. Dette lades underveis og gjør at vi kan lade mobiltelefoner etc. på veien. Helt ytterst er svettebånd, som er helt nødvendig i motbakker, når det er varmt.
I vesken under styret ligger lommebok, mobiltelefon, iPod, solkrem, kamera, mengder med Fishermans Friend og fluortyggegummi (viktig å tygge underveis så man ikke får hull i tennene av alt det søte som inntas i løpet av en dag).

Nå er vi i Wurzburg, som er nok et flott sted på vår reise. Elven Main renner gjennom byen, og den er som sagt flomstor. Men som en lokal dame jeg snakket med sa, bor man ved en elv må man regne med flom.
I morgen starter vår ferd på Die Romantische Strasse. Hvor romantisk det blir med fire gutter på tur, som skal sykle 120 kilometer, vites ikke. Det er likevel viktig å være "open minded", derfor tar vi det som det kommer.

1 kommentar:

  1. Hei

    Morsomt å følge dere på bloggen. Hva med "Bicycle race" med Queen, har du den på podden?
    God tur videre.

    Nabo 9ls :-)

    SvarSlett