Stelvio pass

onsdag 12. juni 2013

I sidespeilet - Bormio til Dimaro

Vi våknet til sol over de fantastiske fjellene som omkranser Bormio, for et skue!  Det fine været har fulgt oss i hele dag, med temperaturer mellom 20 og 30 grader.
Vi fikk en fornemelse av at dagens etappe kunne bli tøff, siden vi skulle over to pass. Det begynte behagelig med 500 høydemeter nedover til innsteget på det første passet som heter Passo del Mortirolo (Passo del Foppa). Vi begynte på 700 meter og endte på 1.852 meter, der de bratteste bakkene var 16 %, det er heavy saker. Som nevnt i går skal alt som går opp også ned. Nils og jeg har brukt store mengder vann for å kjøle ned skivebremsene våre i dag også. Til de som planlegger å sykle mange pass med tung bagasje, velg sykkel med bremseklosser, det fungerer mye bedre, selv om det blir en del  lyder i disse også. Vi kom da ned til Monno på 925 meter, for så å begynne stigningen opp til Passo del Tonale på 1.884 meter over havet. Dette er et pass som ofte sykles i Giro de Italia.
Det har vært en røff dag med 10 timer på veien, 103 kilometer syklet, 2.591 høydemeter nedover og 2.184 høydemeter oppover. Men med flott vær, fantastiske lukter i liene oppover der vi har syklet, samt noe av det nydeligste man kan oppleve av natur veier dette opp for alt slitet i motbakkene.
Gutta har nå virkelig tatt innover seg at vi har kommet til Italia, så nå snakker det fleste kun italiensk. Det går mye i prego, bella incridibile, mile gratsie og alle de andre obligatoriske strofene.
Ellers vil forfatteren sende en bursdagshilsen til Ida, min eldste datter, som fyller 15 år i morgen. Gleder meg til en forsinket bursdagsfeiring sammen med deg i Roma!
I morgen venter flere motbakker opp til Madonna di Campiglio før vi suser ned til Riva de Garda, og hviledag i Malcesine. Det skal bli deilig, føttene er tunge, men formen upåklagelig.
For et liv. Vi elsker fysiske kraftanstrengelser, samhold, tullprat, seriøst snakk, vakker natur, øl, vin og god mat - hva mer kan man ønske seg?
Vi bor i Dimaro i natt. Det er World Cup i terrengsykling i området nå (Val di Sole), mange sykelister og stor ståhei her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar