Stelvio pass

søndag 16. juni 2013

I sidespeilet - Carpi til Castiglione Dei Pepoli

Vi har som nevnt tidligere fått en ny rytter i følget, han er med fra Carpi til Roma (se lagbilde tatt utenfor hotellet i Carpi på morningen i dag). Legg også merke til at det står 2200 km fra Larvik ti Roma på sykkeltrøyene våre.  Vi har pt syklet 2.290 kilometer, og regner med å ende på 2.650 kilometer ved ankomst Roma. En liten regnefeil i forhold til lengden, men 450 kilometer ekstra gjør liksom ikke noe lengre.
Været er fortsatt strålende, men varmt. Tross varmen har alle hatt en god dag i ramma. Vi har tilbakelagt siste del av Posletta, som egentlig er grusomt kjedelig. Da vi nærmet oss Bologna ser vi atter åser og daler. Det betyr motbakker, men også et mye flottere og variert landskap.
Vi fulgte en frodig dal opp til dagens overnattingssted, som heter Castiglione Dei Pepoli. Stedet ligger 650 meter over havet, så varmen er ikke så trykkende her. Etter mye jobb (uten resultat) på internett for å finne overnattingssted her, viste det seg likevel att stedet hadde hotell, til stor glede for slitne ryttere.
Castiglione D. P er hyggelig, og har en fantastisk utsikt over dalen vi syklet opp tidligere på dagen.
Ellers er å melde at rulle med tilhenger nå fungerer utmerket. For de som ikke vet hva rulle er, så er dette en teknikk som brukes i sykling, der det skiftes på å ligge først i feltet.
Personlig hygiene er viktig på slike turer. Svett sykkeltøy må vaskes, og i dag var det et bidet som ble valgt som vaskemaskin. Vannet hadde etter hvert samme farge som det som renner i Ganges, så det var nok på tide med en vask. Man må ta skikken der man kommer, tørking av klær ble i dag gjort ved å henge de ut av vinduet på hotellrommet, tørketrommel har vi jo ikke (se bilde).
I morgen er det lett terreng til Firenze, vi regner derfor med å være der tidlig på formiddagen for å få sett litt av den vakre byen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar