Stelvio pass

fredag 14. juni 2013

I sidespeilet - Dimaro til Malcesine/Gardasjøen

Starten fra Dimaro til Madonna di Campiglio visste vi ville bli tøff, og det ble den. På våre tidligere dager med stigninger har vi hatt en rolig start, og fått kroppene i gang. Fra Dimaro var det rett inn i bratte bakker, og disse forble lange, men heldigvis litt mindre bratte på slutten opp mot Madonna.
Men hva gjør det når Dolomittene åpenbarer seg midt oppi lia, med fjell så vemodig vakre.
Vi fikk følge av serviceteamet til landslaget i mountainbike oppover lia. Hyggelige karer som vi også traff i Stelviopasset. Gutta benyttet anledningen til å ta en treningstur før konkurransen senere på dagen. Nils fikk hjelp av en av gutta til å skifte bremseklosser. Dessverre manglet litt verktøy for å få gjennomført skiftet. 15 meter unna satt Morten på en restaurant, i dyp konsentrasjon for å få satt til livs en Apfelstrudle. Det viser seg i etterkant at han hadde verktøyet som manglet, men hadde altså feil fokus?
I Trentino-området, som er en fellesbenevnelse for området vi var gjennom i går, er det lange dype daler omkranset av høye fjell. Dalene er fantastisk frodige,  med mange flotte blomster langs veiene. De mest kjente områdene for vinproduksjon i Italia ligger lengre sør. Etter mange besøk i Trentino-området vil jeg anbefale alle å smaket på lokal rødvin, den er god, og billigere enn mer kjent italiensk vin. I tillegg er det et poeng å drikke kortreist vin.
Dagens mann i går var Lars, som hadde hatt en urolig natt på potta, og var helt tom for krefter. Tross dette gjennomførte han 108 kilometer og 1600 høydemter. Jeg har skrevet om at moral og ståpå-vilje er viktig i sykling, Lars har dette i rikelig monn.
I morgen går turen videre til Carpi, som ligger på Posletta.. En lang tur, men relativt flatt.
Nå nyter vi fridagen i Malcesine,  litt sør for Riva del Garda, ved bredden av Gardasjøen.
Vi ligger på hver vår solseng, i strålende solskinn en meter fra vannkanten, og lurer på hvordan arbeiderklassen har det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar