Stelvio pass

mandag 17. juni 2013

I sidespeilet - Castiglione Dei Pepoli til Firenze

Dagen startet med at vi fikk servert ordentlige søtsaker til frokost. Det eneste hotellet hadde å by på var croissanter i alle valører, og med alt mulig av fyll. Dette kombinert med god italiensk kaffe og juice gjorde at vi følte oss usedvanlig godt forberedt til noen tøffe motbakker som ventet på starten av dagens etappe. Heldigvis skjønte vel vertskapet til slutt at dette ikke var frokosten for idrettsfolk som oss, så plutselig dukket det opp loff, skinke og ost, uten at det gjorde forberedelsene særlig bedre.
Når det er sagt har det stort sett vært god kvalitet på frokostene vi har fått på de stedene vi har overnattet. Tendensen er jo at det blir lysere brød jo lenger syd man kommer, og flere søte kaker.
Vi har ikke møtt mange skandinaver på vår vei, men i Castiglione Dei Pepoli møtte vi et svensk ektepar. De var på vei til et sted på kysten nær stedet cruiseskipet Concordia grunnstøtte.
Etappen i dag har vært av det snille slaget, selv om det var noen sugende motbakker underveies. Vi har syklet 59 kilometer, og var i Firenze klokka 13.30. Dette er det tidligste vi har vært på et overnattingssted siden turen startet.
Vi har ruslet litt rundt i byen for å oppleve severdigheter, men det er veldig varmt her, så det er deilig å oppholdet seg på rommet med air condition (se bilde av de to som oppdaterer bloggen).
I morgen går turen gjennom ny hellig grunn for vinelskere, nærmere bestemt Chianti. Road captain Arne har lagt ruten gjennom Greve, som er en liten by i  i hjertet av distriktet Chianti Classico. Jeg har heldigvis vært der før og smakt vin, for i morgen blir det nok ikke mulighet for det, vi er tross alt idrettsfolk og drikker ikke på jobb.
Gleder meg likevel til å sykle gjennom dette flotte landskapet, med åssider fulle av vinranker, som skaper noe av det beste som kan fylles i et glass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar