Stelvio pass

tirsdag 4. juni 2013

I sidespeilet - Hannoversch Munden til Fulda

Nok en fin dag på sykkelsetet, dog både langt og lenge. 10,5 timer under veis og 157 kilometer, det røyner på selv for fjellets sønn og dalens skrekk.
Vi kjører et fast program på turen. Frokost 07.30, avreise klokka 9 og ankomsttidspunkt ukjent. De planlagte rutevalgene blir ganske ofte litt annerledes enn det som er planlagt. I dag skulle ruten vært 112 kilometer, men vi endte altså på 157 kilometer, bra at det slår ut i den retningen.
I dag har vi også opplevd den tyske landsbygda på sitt beste. Fantastisk mange flotte og sjarmerende steder med en særpreget byggestil. Mange av disse stedene har historie bakover til 1200-tallet, så vi beveger oss på historisk grunn.
Vi traff en kar på veien som var meget interessert i å gi oss informasjon om de beste rutevalgene. Vi er en godtroende gjeng, og tror på det beste i mennesket, derfor fulgte vi hans råd med hensyn til rutevalg.
Mulig vi burde vært skeptiske når vi får råd fra en kar som kjører en stooor Mercedes med fire potter bak. Kan tenkes at han hatet sykelister inderlig.
Vi endte opp på en sykkelsti der det var store mengder trær over veien. Det ble derfor et terrengritt i ordets rette betydning (se bilde). Dette medførte nok en time ekstra tid, men noen spesielle opplevelser rikere.
Vi har sykle mye langs elven Fulda i dag. Den er flomstor, noe som har medført at flere veier har vært sperret/ødelagt på grunn av vann.
Selv med lange dager er det å "oppleve" fra sykkelsetet noe helt spesielt. Man må selvsagt være konsentrert hele tiden. Vi er myke trafikkanter (noen mykere enn andre), og må opptre i forhold til det.
Nå er vi i Fulda, som virker som en vakker by. På grunn av sen ankomst har vi ikke opplevd severdighetene.
I skrivende stund planlegger vi morgendagens etappe, og har et løynlig håp om at den blir som planlagt, det vil si rundt 110 kilometer til Wurzburg.

2 kommentarer:

  1. Husk det er en drøm dere har båret på og nyt det underveis. Reisen som er viktig.

    SvarSlett
  2. Ting skjer når drømmer realiseres ;)

    SvarSlett